Egentligen skulle jag vilja ägna den här texten till allt spännande som ligger framåt för Always Mind inför 2024. Allt som just nu bubblar i Always Mind-fabriken och som är på väg att rullas ut och möta sin publik. Men jag har förstått att december månad inte är till för sådant. December är istället en tid för statistik, årslistor och summering av året som gått. 

Inte alls min grej, då jag oftast lever framåt. Vilket får mig att fundera ett varv på varför jag gör just så? Lever framåt alltså tänker jag. Jag landar i att det förmodligen är en personlighet men också ett resultat av mina livserfarenheter. Och ja, det är ju å andra sidan en hel del av just mina livserfarenheter som har varit kraften in i företaget Always Mind. En kraft som har fått ytterligare bränsle av alla de mänskliga erfarenheter jag har mött på vägen. 

Det är viktigt att komma ihåg att psykisk hälsa handlar i grund och botten om att vara människa. Det vill säga, att där är vi alla lika. Allas erfarenheter precis lika värdefulla. Jag ser det verkligen som en förmån jag har fått genom det här året att få tagit del av dessa olika berättelser. Därtill kunnat väva dem in i Always Minds verksamhet på olika sätt. Som stoff i föreläsningen, som ideér till verktygen, som empiri in i samtalen. Så att alla era olika klokheter har kunnat nå ut till fler. Inte minst har er generositet med att dela erfarenheter med mig skapat riktning för Always Minds utvecklingen framåt. TACK!

Även om jag knappt kommer ihåg allt som har hänt här under Always Minds första år 2023. Så vet jag att grunden – Att göra ämnet psykisk hälsa så tillgängligt som möjligt för så många som möjligt, står fast. Att arbetet med den psykiska hälsan ska bli en naturlig och självklar del i vardagen för företagen, står också fast. Och med den röda tråden tillsammans med en rörlighet för att möta behovet 2024 kommer Always Mind fortsätta denna spännande resa. Vi kommer inte slå av på takten och alla som vill får vara med! 

Avslutningsvis ska jag bjuda på en viktig iakttagelse som jag gjort under året och som dessutom trillar in under den populära decemberrubriken, Summering. Den iakttagelse som jag har noterat och framförallt känt av är inget mindre än; Kvinnor som hjälper andra kvinnor! Tvärtemot vad som oftast sägs, att kvinnor begränsar varandra. Så har jag fått erfara det omvända. Big time! 

Man kan alltid komma smidigt undan med att säga ingen nämnd, ingen glömd. Det hade förstås inte varit fel. Men än mer rätt är väl ändå att passa på att rikta lite strålkastarljus tillbaka. Även om vi då får nöja oss med att det blir några namn av betydligt fler. Hatten av, stjärnglans, kärlek och respekt riktar jag till Annica de Jong, Marie Hallander Larsson, Vibeke Weiner, Helena Martini, Helena Sjöberg och Maria Wahlström.

Några nämnda, inga glömda. 

TACK!

Helena