Den här fliken på hemsidan heter just ”Inspo” av den enkla anledningen att den försöker fånga upp inspirerande trender i omvärlden inom ämnet psykisk hälsa. När jag eller någon annan (fritt fram att skicka in) möter något slags intressant inspel inom ämnet så får informationen genom denna sida möjligheten att nå fler. En slags ”Psykisk hälsa inspirationsspaning”!

I morse kom inspirationen från ett inlägg på LinkedIn (Viveca Viso). Efter ett tufft år valde hon att skriva ett brev till sig själv, och dessutom publicera det för oss andra. Jag imponeras och inspireras inte bara i idén att hon gjorde det, skrev brevet alltså. Utan även det faktum att hon utmanade sig själv att dela med sig publikt – wow! Och sååå bra.

Vi vet att vi ofta är vår egna största kritiker, att vi behöver bli vänner med oss själva, säga snälla saker med mera. Många av oss vet det, svar ja. Teoretiskt. Men det är i handlingen som vi lär oss. Det var det som jag tyckte skiljde det här inlägget från mycket annat. Det faktum att hon inte bara sa, utan faktiskt utförde det konkret, hands on.

Med Always Mind trummar jag ständigt ut att den bästa träningen alltid kommer att vara den träningen som faktiskt blir av. Så stort tack Viveca för morgonens inspiration. Jag ska själv ta ditt mod och ditt brevinitiativ och kommer både här och i andra sammanhang att dela med mig till fler.

Helena