… sociala media ger inte alltid hela bilden. Trots att vi alla vet att sociala media bara visar en ytlig bild av någonting betydligt mer komplext, som att vi är hela människor. Så är det lätt för oss att hamna i tron av att det vi ser är en reell verklighet.

Inte nog med att det kanske stressar oss själva i jakten på att få det lika, tillsynes, bra som de personer vi möter i flödet. Så kanske vi också missar hur vår nära omgivning egentligen mår. En enkel ”check in” via en persons sociala media-flöde, säger en del men långt ifrån allt. Ibland kanske bilderna till och med visar motsatsen?

Därmed inte sagt att vi inte ska dela med oss av våra liv. Det finns nog många positiva aspekter med att både dela det vi gillar och inspireras av andra som lever liv vi drömmer om. Men vi får vara lite på vår vakt inför såväl oss själva som varandra, så att vi inte tappar bort förståelsen för att det alltid finns fler dimensioner.

Mycket av det här är vi ju alla medvetna om idag, men som sagt, bara en friendly reminder. Tro inte på allt du ser och fråga gärna för att veta mer.

Helena