I avsnitt 111 Julbonus i Agneta Sjödins podd, Så in i själen, behandlar hon ämnet ensamhet. Ett fint och lärorikt avsnitt där Agneta tillsammans med gästerna, Pär A J Persson (präst) och Björn Hedensjö (psykolog), talar om hur det kan vara och vad man kan göra i stunder eller perioder av upplevd ensamhet. Ensamhet i allmänhet men under julen och andra högtider i synnerhet. Väl värd att lyssna på för såväl dig som själv känner av ensamheten eller för att fånga upp någon i din omgivning som eventuellt känner sig utanför.

Avslutningen är fantastisk. Agneta citerar (översatt) ett sufipoem från den persiska sufimästaren Hafes som levde år 1325 – 1390.

”Jag önskar att jag kunde visa dig när du är ensam och i mörker, det häpnadsväckande ljus som strålar från ditt inre. Kom ihåg det. Minns vem du e”

Med det önskar jag alla, precis alla, en fin jul. Ta hand om er och era nära. Och glöm inte, att du aldrig är ensam. Hjälp finns när omgivningen förstår. Professionella personer och organisationer finner du HÄR!

111. Så in i själen, Julbonus

Med kärlek,

Helena