Precis som många andra individer och aktörer vill även jag och Always Mind önska er en Glad Midsommar! Jag vill även passa på att skicka med er en uppmuntran om att räcka ut en hand.

Jag blev själv uppmärksammad på just detta när jag för en tid sedan höll en Always Mind-träning. Övningen då var att se på bildkort och svara på frågan ”Vad väcker bilden i dig?”.

Kvinnan i det här fallet fick en bild som för många symboliserar julen (bilden ser ni nedan). Så även för henne. Men av olika anledningar firar hon sedan ett antal år tillbaka julen ensam. Men när hon brukar säga det till dem som frågar; Hur firar du din jul?, så blir många ledsamma, visar empati och blir aningens obekväma. Men påtagligt var för henne – att ingen bjuder in.

Berättelsen blev en tankeställare tycker jag. Många av oss reagerar onekligen med en tillsynes omtanke, men vi är så inne i vårt att vi inte ber en medmänniska att komma till oss. En person som ändå är så pass nära i relationen att vi har ett samtal om en kommande högtid. Varför då? Den tanken är värd att tänkas på, kanske till och med en tanke värd att diskutera en stund över midsommarlunchen?

Midsommarträning

Vi ni samtidigt göra en trevlig lek som övar upp vår förmåga att sätta ord på våra tankar och känslor? Ja, då kan ni titta på bilderna som följer det här inlägget, ovanför ser ni ”Midsommar” och nedanför finner ni ”jul”. Sedan kan ni gå laget runt och förmedla vad bilderna väcker hos just er? Förvånansvärt ofta skiljer sig tankarna om exakt samma bild sig åt. Trots en tillsynes tight grupp. Ert samtal kommer garanterat att leda till vidgade vyer, att ni kommer närmare varandra och ni blir emotionellt mer verbala. Spännande va?!

Sist men inte minst

Vi befinner oss fortfarande på dagen för midsommar. Misstänker du att någon i din närhet firar ensam, sträck ut en hand och bjud in! En liten gest som gör stor skillnad. Ibland hela skillnaden.

Med kärlek!

Helena