Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är iStock-639929026-1024x768.jpg

Har du en minut över? Idag eller någon annan dag. Låt mig då få ge dig ett litet enkelt tips som jag dels försöker leva efter själv och dels något som jag ibland låter mina föreläsningsdeltagare få göra. Av erfarenhet vet jag därför att den handling jag nu ska förespråka är oerhört uppskattad av såväl dig som ger och av den som får.

Ta din minut (kanske finns den på bussen, i hissen, i postkön eller på toaletten?) och tänk på en person som betyder mycket för dig och som du kanske inte har hörts med på ett tag. Sedan väljer du det kommunikationssätt som passar dig som person och är mest lämplig för er relation. Sedan om det är sms, mms, snap, chat, mejl, WhatsApp, messenger, att slå en signal eller att skicka brevpost som är bäst, det vet bara du. Men 1. tänk det och 2. gör det. Det kommer enbart resultera i vinnare.

Lycka till! Helena

Pst. Det kanske till och med kan bli din nya vana. Stanna upp ibland i stunder när du mest slösurfar runt… och tänk ett varv på om det är någon i din omgivning som skulle kunna tänkas bli glad av att höra några ord från dig?