Alltid inspirerande att lära sig nytt inom ämnet psykisk hälsa! Idag hamnade jag i ett sammanhang där jag fick utföra en övning tillsammans med min dotter, likt en lek. Vi hade bilder på ”Tankar” ”Känslor” ”Beteenden” och ”Händer i kroppen” på bordet. Sedan drog vi var och en utav oss kort ur den samlade korthögen med olika texter på. Så som; glad, ledsen, gråter, ont i magen, jag är ful, hjärtat slår snabbt, jag är fantastisk och så vidare. Ord och meningar som vi tillsammans skulle fundera kring och placera in på de olika bilderna.

Tankar, känslor, beteenden och kroppsliga reaktioner går ju in i varandra. Men det var väldigt nyttigt, intressant och kul att samarbeta kring; Vad är tankar? Vilka är känslorna? Vad gör jag? Och vad händer i min kropp? En lek som direkt åker in i Always Minds samlade portal av lekar och övningar på favorittemat – Psykisk hälsa. Med vårt ständiga fokus att det ska vara så enkelt som möjligt att applicera arbetet med den psykiska hälsan i vardagen. Ser fram mot att få använda den här leken snart, får se vilket företagsgäng som bir först ut 😉

Helena