GÄST­FÖRE­LÄSNINGAR

Always Mind tar in proffsfotbollens Robin Kacaniklic

Nu tar vi ett riktat kliv ut i Sveriges idrottssammanhang. Sedan tidigare har vi besökt många ridklubbar med anledning av Helenas långa karriär i ridsporten, men nu tar vi även med oss Robin Kacaniklic som har sina erfarenheter från proffsfotbollen.

Med erfarenheter av såväl idrottsvärlden, som ungdomstidens utmaningar och inte minst livets både ljusa och mörka sidor kommer vi att sätta samman kunskaperna.

Robin Kacaniklic – professionell fotbollsspelare. Representerade under sina ungdomsår skånelaget och ungdomslandslaget från 15-18 års ålder. Hans talang väckte intresse för flera europeiska klubbar. Som senior spelade han för Helsingborgs IF, Mjällby AIF, FC Nordsjälland och Partisan Belgrad.

Helena Reje – professionell ryttare. Under ungdomstiden red hon SM i dressyr, hoppning och fälttävlan. Samt var en del av landslagstruppen i alla tre grenarna. Som seniorryttare har hon haft framgångar i Grand Prix dressyr. Utb. C-tränare dressyr.

Helena och Robin kommer att delta tillsammans i ett blandat föreläsnings- och samtalsformat. Ambitionen är att lyfta upp och öka kunskapen kring ämnet psykisk hälsa. Även belysa idrottens både positiva och negativa aspekter och hur man kan lära sig navigera bland dessa.

Det kommer finnas stora möjligheter för deltagarna att ställa sina frågor. Vi vill skapa ett tryggt och inspirerande forum anpassat för den aktuella klubben/ organisationen/ klassen/ föreningen. Självklart går det även att företagsanpassa upplägget.

Always Mind möter Madeleine Agholme och anorexin

När det gäller ämnet psykisk hälsa är det en blandning av teori och faktiska upplevelser. För när det handlar om människor kommer vi aldrig att kunna skriva strikta manualer. För att förstå anorexin och det självskadebeteendet som det faktiskt innebär har vi tagit in någon som behärskar båda delarna, både teorin och verkligheten – Madeleine Agholme. 

Madeleine är idag en solskenshistoria men hon vet hur det är att vara inlåst, sondmatas och rullas fram i rullstol. Hon berättar om sina tankar då och nu, från sjuk till frisk. Men det behöver dock inte alltid betyda att alla dagar är perfekta idag. Hon mår precis som alla andra, både bättre och sämre i perioder. Däremot vad det gäller anorexin så säger Madeleine, tvärtemot många experter; Att det visst går att bli helt frisk! Det är hon ett bevis på! 

Madeleine är halvvägs igenom sin psykologutbildning och jobbar extra på BUP akutvårdsavdelning. En fantastisk personlighet som med värme och klokskap berättar om sina erfarenheter. Madeleine finns idag enbart tillgänglig genom Always Mind, vilket såklart gör att vi känner oss oerhört privilegierade och hoppas att fantastiska Madde med sin historia ska nå er och inspirera fler.