Always Mind

Always Mind hjälper företag, organisationer och privatpersoner att på ett enkelt vis arbeta med den psykiska hälsan i vardagen. Vi utgår alltid från medmänniskan som den psykiska hälsans viktigaste resurs då vi är övertygade om att det är i egenskap av medmänniskor till varandra som vi kan göra den största skillnaden. Som en del av det arbetet har vi tagit fram konceptet; tala, fråga, lyssna och respektera ©.

•••

Helena Reje

Helena Reje

Grundare Always Mind.

Jag har varit intresserad av psykisk hälsa så länge jag kan minnas. Åtminstone långt före dess att jag visste att det var paketerat som just psykisk hälsa. Men anledningen till att jag har gått från att vara intresserad till engagerad är flera, om inte annat åren som har gått och de livserfarenheter jag har fått med mig. Men den absolut starkaste drivkraften i mitt arbete är att jag har varit med om den psykiska ohälsans yttersta konsekvens – suicid. Den jag förlorade var min mamma. 

Trots att min mamma var både öppenhjärtig, verbal och social lyckades hon inte förmedla till oss runtomkring hur hon upplevde sin situation. Vilket gjorde att hon förlorade stora delar av sina möjligheter att bli hjälpt. Vi runtomkring henne saknade frågorna. Vilket gjorde att vi gick miste om chanser att hjälpa. Och krasst sett, så som det var då, fanns inte heller referenspunkten suicid i våra liv. 

Med Always Mind utrustar vi nu medmänniskan i att förmedla, finna och fånga den psykiska ohälsan. Såväl när det gäller oss själva som vår omgivning. Med kunskap, ork, ord och mod kan liv! 

Helena Reje 

  • Civilekonom, inriktning kommunikation 
  • Författare till boken; Det hon aldrig sa
  • Har medverkat i radio P1 Kropp och Själ samt Nyhetsmorgon TV4 med rollen att prata suicidprevention. Därtill medverkat i en uppsjö skrivna medier. 
  • Innovatören bakom den psykiska första hjälpen-tavlan